Hlavní obsah

Kostel v podobě obřího dámského střevíčku má lákat ženy

Novinky, vps

Velmi zvláštní stavba v podobě boty na vysokém podpatku vyrostla na Tchaj-wanu. Ještě o něco bizarnější je její účel – jedná se totiž o kostel. Tradiční bohoslužby se v něm ale konat nebudou...

Foto: Profimedia.cz

Ve městě Ťia-i vyrostl kostel ve tvaru obřího dámského střevíčku

Článek

Zhruba šestnáct metrů vysoký kolos z 320 skleněných panelů stojí ve městě Ťia-i, kde si jeho stavbu zadala místní vláda. Konstrukce vyšla v přepočtu na zhruba 17 miliónů korun a k jejímu otevření by mělo dojít na začátku února.

Na mši do kostela ale nebude možné zajít, dle plánů se v něm totiž budou konat především svatební obřady a předsvatební focení, protože svatba v obrovské modré skleněné botě je dle představ místních úředníků zřejmě snem každé ženy.

Foto: Profimedia.cz

Stavba se dočkala rozporuplného přijetí

„Chceme vytvořit nádherné a romantické místo. Každá dívka si představuje, jak bude vypadat, až se stane nevěstou,“ uvedl pro BBC Pan Tsuei-ping z místní správy.

Obří bota prý vznikla na základě místního příběhu o dívce, která se měla v 60. letech minulého století vdávat, ale následkem nemoci jí musely být amputovány obě nohy. Kvůli tomu došlo ke zrušení její svatby a ona pak zbytek života strávila v kostele. Stavba tak má uctít její památku.

Netradiční kostel se v diskusích na internetu dočkal rozporuplného přijetí, nezbývá tak než počkat, jak se plány úředníků naplní po jeho otevření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám