Hlavní obsah

Tisíce lidí se na ulicích mlátily polštáři

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hongkong

Vyrazit s polštářem do ulic a mlátit ostatní kolem, to je průběh mezinárodního dne polštářové bitvy. Pátý ročník tohoto „svátku“ se konal v několika městech po celém světě, například v Hongkongu, Londýně, New Yorku, Vídni i v Budapešti. Do center měst přišly tisíce lidí, někteří dokonce i v pyžamu, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mezinárodní den polštářové bitvy v centru HongkonguVideo: Reuters

 
Článek

Do oslav se podle organizátora polštářové bitvy v Hongkongu Toma Grundyho zapojilo tisíce lidí po celém světě. „Hongkong se přidal ke stovkám dalším měst a užije si nejzábavnější bitvu, jakou jste kdy viděli,“ prohlásil Grundy na začátku několikaminutové akce.

Foto: Laszlo Balogh, Reuters

Boje na Náměstí hrdinů v Budapešti

Jak to dořekl, všichni účastníci se začali bouchat polštáři. Po chvíli už všude létalo peří.

Foto: Vadim Ghirda, ČTK/AP

Rumunskou Bukurešť pokrylo peří.

Mezinárodní den polštářové bitvy se poprvé konal v roce 2008. Cílem je, že se lidé mohou pobavit, odreagovat, zbavit se stresu a vybít si energii.

Foto: Neil Hall, Reuters

Polštářové boje na Trafalgar Square v Londýně

Průběh boje má několik pravidel - účastníci musejí mít měkké polštáře a nesmí nikomu ublížit. Nesmí také mlátit do někoho, kdo v ruce drží kameru či fotoaparát.

Foto: Zoltan Balogh, ČTK/AP

Mezinárodní den polštářové bitvy v Budapešti

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám