Hlavní obsah

Amerického „trenéra svádění” nepustili do Británie

Londýn

Američan Julien Blanc, který se považuje za „trenéra svádění”, nedostal povolení ke vstupu do Británie, kde chystal turné. Podle britského ministerstva vnitra by mohl podněcovat násilí vůči ženám a sexuální obtěžování. Blancovi nedávno zrušila platnost víza také Austrálie, píše BBC.

Foto: repro Facebook

Američan Julien Blanc

Článek

"Přítomnost Juliena Blanca v Británii by mohla vést k rozšíření případů násilí a sexuálního obtěžování," uvedla v krátkém prohlášení náměstkyně ministryně vnitra Lynne Featherstoneová. Minulý týden přitom tato liberálně-demokratická politička vyjádřila krajní znepokojení nad "sexistickými a naprosto odpudivými vyjádřeními" Blanca o ženách.

Kvůli chystanému únorovému turné se více než 120 tisíc Britů podepsalo pod petici za neudělení víza Blancovi.

Nedávno musel Blanc předčasně ukončit své turné v Austrálii, protože platnost víza mu tam úřady po protestech zrušily.

Videa podněcují k obtěžování žen

Kritikové tvrdí, že Blancovy návody a instruktážní videa muže podněcují k obtěžování žen za účelem sexu.

Blanc, který provozuje agenturu Real Social Dynamics, pořádá ve světě semináře svádění, které podle serveru Daily Mail stojí 1200 liber (přes 40 tisíc korun). Blanc přitom sám tvrdí, že je "nejnenáviděnějším mužem světa".

Letos Británie zakázala vstup například francouzskému komikovi Dieudonnému, který prý ve svých vystoupeních napadá Židy. V roce 2009 se podobně do země nedostal například nizozemský krajně pravicový politik Geert Wilders, protože britské úřady se obávaly podněcování k nenávisti.

Reklama

Výběr článků

Načítám