Hlavní obsah

Výherce miliardové loterie ohromil tím, jak naložil s penězi

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý, kdo sází loterii, určitě alespoň jednou přemýšlel o tom, co by udělal, kdyby vyhrál jackpot. Málokomu se ale v hlavě honí myšlenka, kterou zrealizoval jeden Francouz. Ten totiž poté, co vyhrál v loterii EuroMillions 72 miliónů eur (téměř dvě miliardy Kč), daroval rovných 50 miliónů eur na charitativní účely, napsal server France 24.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Výherce je svobodný a nemá žádné děti. Silně věří v dobročinnost,“ stálo ve vyjádření loterijní společnosti. Francouzská média jeho čin oslavují jako „neuvěřitelný projev štědrosti“.

Identita muže není známa, pochopitelně si totiž chce zachovat soukromí. Ví se pouze, že mu je něco přes padesát a žije v departmentu Haute-Garonne.

Neznámý Francouz vyhrál zmíněných 72 miliónů eur už 31. ledna. Jeho filantropické záměry ale vyšly najevo až minulý týden, kdy o nich informovalo francouzské rádio RTL, podle nějž si darovanou částku rozdělí asi deset charitativních organizací. Dárce má jen jednu podmínku – chce vědět, na co budou peníze použity.

K podobnému kroku se loni v prosinci rozhodl Kanaďan Tom Christ, který vyhrál v tamní loterii v přepočtu 760 miliónů korun. Na charitu dal celou sumu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám