Hlavní obsah

Trojice mladíků protančila svět

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za poslední rok mají na kontě tanec v celkem 23 zemích světa. Natočili se na místech, která je ohromila, i na turisticky prvoplánově populárních. Projekt tří mladých Irů nápadně připomíná klipy Matta Hardinga, které se v minulých letech staly internetovým fenoménem.

Trojice Irů zatancovala ve 23 státech

 
Článek

Jejich videoklip začíná i končí v irském Dublinu. Právě z Irska Iain McNamara, Chris McGrath a Kevin Cobbe pocházejí. Následovalo Mexiko, Venezuela, Kolumbie, Ekvádor a řada dalších států. Poskakovali ve vodě i na suchu, v ulicích měst i v přírodě.

Mladíci se loni rozhodli na rok opustit práci a věnovat se pouze cestování. Každé zemi ve svém virálním videu věnovali několik vteřin irského tance. Trojice cestovatelů chtěla tímto způsobem propagovat svoji rodnou vlast v zahraničí. Zvolit pro tento účel kroky národního tance se už nabízelo téměř samo.

BEZ KOMENTÁŘE: Do sestřihu kuriózních tanečních kreací Matta Hardinga z celého světa se dostalo i tancování v Praze

Nápad protančit celý svět měl před několika lety už Američan Matt Harding, který si vysloužil přezdívku Dancing Matt (Tančící Matt). Jeho videoklipy, v nichž obvykle zapojoval do svých tanečních čísel kolemjdoucí a domorodce, se staly hitem internetu a sociálních sítí. Hardingova videa zhlédly milióny lidí. Někteří se jej následně snažili napodobovat a parodovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám