Hlavní obsah

Vlk v olympijské vesnici byl vtípkem známého komika

Americká sáňkařka Kate Hansenová ve čtvrtek ráno zveřejnila prostřednictvím sociálních sítí na internetu video, na němž se vlk prochází po předsíni před jejím pokojem v olympijské vesnici. Ještě tentýž den večer se ukázalo, že šlo o podvrh, za nímž stál známý americký komik a moderátor Jimmy Kimmel.

BEZ KOMENTÁŘE: Natočila americká sáňkařka opravdu vlka?

 
Článek

Šestačtyřicetiletý Kimmel ve své talk show na televizní stanici ABC prozradil, že ve spolupráci se sáňkařkou si nechal v Los Angeles postavit repliku pokoje a předsíně v olympijské vesnici. Jeho štáb si pak vypůjčil vlka, který se předsíní procházel.

Mnoho uživatelů v reakci na video uvádělo, že se rozhodně nemůže jednat o vlka, a skepticky se pro média vyjadřovali i odborníci, Kimmel však v pořadu potvrdil, že stanice použila opravdového vlka.

Foto: Profimedia.cz

Americký komik a moderátor Jimmy Kimmel

Hansenové za podíl na vzniku falešného videa a jeho distribuci žádný postih nehrozí. „Nemyslím si, že by to způsobilo nějakou újmu. Nešlo o nic vážného,“ řekl mluvčí Mezinárodního olympijského výboru Mark Adams.

Podobně reagovala i jeho kolegyně z organizačního výboru Alexandra Kostěrinová. „Viděli jsme spoustu falešných fotek a videí. Je to OK, lidé se baví,“ poznamenala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám