Hlavní obsah

Přišla do nemocnice s nesnesitelnými bolestmi zad, vzápětí porodila

– Minneapolis

U morbidně obézních žen může proběhnout těhotenství, aniž si dotyčná něčeho vůbec všimne. Třiatřicetiletá Trish Staineová z Minnesoty je však trochu jiným případem. Morbidně obézní totiž není. V pondělí ráno přišla do nemocnice s nesnesitelnými bolestmi zad, které ji doslova paralyzovaly. Nikdo v tu chvíli netušil, že bolesti způsobují kontrakce dělohy nesoucí v sobě dítě. Žena v nemocnici porodila.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Američanka se přitom v poslední době připravovala na půlmaratón, a měla tak za to, že bolesti způsobil dvouhodinový trénink. Porod pro ni byl šokem, z něhož se málem zbláznila. Jednak vůbec nepozorovala, že by nějak přibrala na váze, necítila ani trochu pohyby plodu v břiše.

To ale není vše. Manžel Staineové John podstoupil vasektomii. Tu si nechal udělat poté, co Trish porodila jejich druhého potomka – sedmiletou dceru. Mají spolu ještě jedenáctiletého syna a John má z předchozího manželství tři syny ve věku sedmnáct až dvacet roků.

„V neděli jsem dvě hodiny trénovala. Večer mě začala šíleně bolet záda a ráno to bylo už nesnesitelné. Když jsem skoro omdlévala, manžel mi zavolal sanitku,“ tvrdí Staineová.

V pondělí žena porodila zdravou dceru Miru vážící 2,9 kilogramu a měřící 48 centimetrů. Narodila se pět týdnů předčasně.

Reklama

Výběr článků

Načítám