Hlavní obsah

Rekordní jackpot v USA vyhrála 84letá důchodkyně

Washington

Druhý nejvyšší jackpot v historii amerických sázek vyhrála 84letá důchodkyně. O výhru 590,5 miliónu dolarů (bezmála 12 miliard korun) se přihlásila až po dvou týdnech, protože si chtěla být jistá, že si rodina uvědomí odpovědnost, kterou nakládání s takovou sumou vyžaduje. Informovala o tom ve středu loterijní společnost Powerball. Jde o vůbec nejvyšší částku, jakou kdy získal jediný výherce.

Důchodkyně vyhrála v loterii téměř 12 miliard korunVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Žena před veřejností tají svou identitu a na středeční tiskové konferenci loterijní společnosti se neukázala.

Vítězný tiket vsadila žena v obchodě ve třináctitisícovém městě Zephyrhills severovýchodně od Tampy. Tehdy ji před sebe ve frontě před loterijní přepážkou pustil jiný zákazník, citovala společnost z dopisu výherkyně.

Žena dorazila do sídla Powerball přihlásit se o výhru v doprovodu syna a dvou advokátů. S tím vyčkávala, protože si chtěla být jistá, že se rodina "vypořádá s odpovědností, kterou taková výhra v jackpotu obnáší", uvedla mluvčí loterie.

Výherkyně se rozhodla, že si místo plné sumy vyplácené po tři desítky let v ročních splátkách raději vyzvedne jednorázovou částku, což hodnotu výhry sníží na přibližně 370 miliónů dolarů.

Pravděpodobnost výhry v květnovém rekordním tahu Powerballu byla jedna ku 175,2 miliónu. Výherkyni přinesla štěstí čísla 10, 11, 13, 14, 22 a 52.

Dosud nejvyšší sázková výhra padla loni v březnu. V konkurenční hře Mega Millions bylo v jackpotu 656 milionů dolarů. Ten si však rozdělila trojice výherců.

Její úspěch v USA podle agentury DPA rozpoutal loterijní horečku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám