Hlavní obsah

Neuvěřitelný manévr: pilot přistál s vrtulníkem na svodidle u silnice

– Snillfjord
Novinky, zkr

Pilot norského záchranářského vrtulníku předvedl v úterý husarský kousek, když přepravoval lékaře k dopravní nehodě. Vzhledem k tomu, že na místě neštěstí nebylo moc místa, bravurně přistál se svým strojem na silničním svodidle a bezpečně tam zdravotníka vysadil, informoval server telegraph.co.uk.

BEZ KOMENTÁŘE: Pilot přistál na svodidle, aby na místě nehody vysadil lékaře

 
Článek

Na silnici nedaleko tunelu Storvasselva Hammar v norském Snillfjordu havarovala počátkem týdne dodávka.  Řidič zůstal uvězněn uvnitř. Na místě zasahovali záchranáři, včetně letecké záchranné služby. Její pilot Lars Amdal přitom předvedl neuvěřitelnou zručnost.

S vrtulníkem přistál na svodidle u silnice, která se vinula nad strmým srázem, a vysadil tam lékaře. „Musel jsem trochu balancovat, ale nebylo to zas tak těžké přistání,“ poznamenal skromně pro místní média pilot. Podle něj jsou mnohem horší přistávací podmínky třeba ve tmě nebo na sněhu.

Řidiče se povedlo z dodávky vysvobodit a podle místních zdrojů byl schopen stát. Míra jeho zranění však není známa. Příčiny nehody se vyšetřují, jiný vůz do ní ale zapojen nebyl.

Reklama

Výběr článků

Načítám