Hlavní obsah

Realitní šílenství v Amsterdamu. Parkovací místo za 12 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bizarní nabídka na prodej jednoho místa v parkovací garáži v Amsterdamu se objevila na stránkách jedné realitní kanceláře. Dosavadní majitel požaduje za plochu 18 metrů čtverečních neuvěřitelných 495 tisíc eur (12,4 mil. Kč).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Stání se nachází v uzavřeném komplexu poblíž parku Vondelpark ve vyhledávané muzejní čtvrti. „Na nejslavnější a nejexkluzivnější nákupní ulici v Nizozemsku,“ dodává makléř Jeel Heule v narážce na známou luxusní ulici Pieter Cornelisz Hoofstraat.

Případnou koupí parkovacího stání ale výdaje nekončí. Majitel musí platit každý měsíc sto eur (2500 Kč) jako poplatek firmě, která objekt spravuje.

Alternativní možností je pronájem tohoto parkovacího místa – za 750 eur měsíčně (18 750 Kč), tentokrát už bez dodatečné stovky pro správce.

„Vzhledem k oblasti, kde se garáž nachází, není cena špatná. Parkovací místa jsou stále vzácnější,“ ujistil Heule podle severu Het Parool. „Očekáváme, že stání za zmíněnou cenu prodáme. Přišlo si jej prohlédnout už šest nebo sedm zájemců. Jeden nabízel 400 tisíc eur (10 milionů) a byl odmítnut,“ dodal.

Chybí statisíce bytů

Ceny nemovitostí jsou v Nizozemsku výbušným tématem. Podle studie z loňského roku chybí v zemi asi 390 tisíc bytů, což jejich ceny žene do závratných výšin – a finančně dostupné bydlení se hledá velmi těžko.

Totéž platí pro parkování, což souvisí také s tím, že mnohá místa pro auta v Amsterdamu byla zrušena s cílem omezit vjezd motorových vozidel do centra metropole.

Účastníci oslav králových narozenin neodhadli kapacitu člunu a vykoupali se v amsterdamském grachtu

Koktejl

Výběr článků

Načítám