Hlavní obsah

Z vadných prsních implantátů vzniklo neobvyklé umělecké dílo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marseille

Francouzská umělkyně Camille Lorinová si pro svou novou uměleckou instalaci vybrala neobvyklý materiál. Je jím několik set vadných prsních implantátů firmy PIP, které umístila do tenkých černých punčoch a zavěšené pod stropem vystavila ve francouzském městě Marseille.

Foto: Profimedia.cz

PIP Show se svou autorkou

Článek

Před čtyřmi dny ve Francii začal soud s vedoucími představiteli společnosti PIP, kteří jsou obviněni v aféře celosvětového rozsahu s vadnými prsními implantáty. K žalobě se připojilo 5250 z celkových asi 300 000 žen, kterým ve světě lékaři voperovali prsní implantáty PIP s neodpovídajícím silikonovým gelem, jež hrozí sáknutím a prasknutím.

Dílem nazvaným PIP Show ovšem Lorinová podle svých slov nechtěla upozornit na probíhající soud, ale na samotné silikonové vycpávky a tlak na ženy, aby byly krásné. Každý implantát lesknoucí se jako kulaté nebeské těleso pod modrým nasvícením, hrozí prasknutím v krajně napjaté tenké punčoše.

"Punčochy jsou symbolem ženskosti a přitom jsou něčím křehkým, co může prasknout," řekla Lorinová agentuře AFP. Už samotné zacházení s implantáty podle ní bylo dost složité. "Je to tedy věc manipulovat s nimi. Vyvolává to otázky, které jsou citlivé a soukromé," dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám