Hlavní obsah

Slovenskou herečku a čtyři policisty obvinili z pojistných podvodů

Právo, Novinky, ivi, aš
Bratislava

Slovenská policie v úterý oznámila, že z pojistných podvodů obvinila 15 lidí, mezi nimiž jsou čtyři policisté i známá slovenská herečka Karin Haydu (35). Organizovaná skupina se měla dopustit sedmi pojistných podvodů se škodou nejméně 93 624,43 eura (asi 2,4 milionu Kč).

Foto: Isifa

Karin Haydu

Článek

Skupina uzavírala pojistné smlouvy, fingovala dopravní nehody a inkasovala peníze od pojišťovny. Součástí podvodu byl rovněž pracovník pojišťovny, který vykonával fingované prohlídky poškozených vozidel a je rovněž mezi obviněnými.

Jak informoval policejní prezident Tibor Gašpar, policie odhalila celkem sedm podobných podvodů. „Jednalo se o dokumentování fiktivních dopravních nehod,“ uvedl Gašpar. Skupina se zmíněných podvodů dopustila v čase od května 2009 do května 2010 v Bratislavě a v okolí hlavního města.

Šéfem skupiny měl být bývalý partner herečky Martin Rác, který je ve vazbě od roku 2011.

Herečka je obviněna z pojišťovacího podvodu v jediném případu z konce roku 2009, na kterém se spolupodílela s Rácem, s nímž se loni rozvedla. „Nejsem si vědoma, že bych spáchala nějaký trestný čin a až do skončení vyšetřování se k případu nebudu vyjadřovat,“ sdělila televizi Markíza.

Narazila do stromu, prý do ní narazilo porsche

Podle serveru Nový čas herečka narazila s mercedesem do stromu a Rác uvedl, že za ní vše vyřídí. Tvrdil, že do vozu narazilo porsche. Policie ale měla svědka, který viděl, jak Rác poškodil vozidlo železnou tyčí. Pojišťovna herečce vyplatila 3000 eur, Rácův servis dostal 4000 za škodu na porsche.

Z patnácti stíhaných osob jsou dva stíháni vazebně včetně policisty Zoltána F. Jeho i další tři policisty propustí z policejního sboru a budou stíháni taktéž ze zneužití pravomoci veřejného činitele. Obviněným hrozí tři až dvanáct let vězení.

Karin Haydu momentálně hraje lékařku v televizním seriálu Bouřlivé víno, vystupovala i na divadle v inscenacích Misantrop a Traja v polievke. Hrála i v seriálech Panelák a Ordinácia v ružovej záhradě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám