Hlavní obsah

Provazochodec s českými kořeny přešel bez jištění po laně v 60metrové výšce

– Sarasota
Novinky, vps

Známý kaskadér a provazochodec Nik Wallenda si na své konto připsal další odvážný kousek. Ve floridské Sarasotě, svém domovském městě, přešel v úterý bez jakéhokoliv jištění po laně ve výšce 61 metrů. Navázal tak na svůj loňský výkon, při kterém přešel po laně nad Niagarskými vodopády. Informovala o tom agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Provazochodec s českými kořeny přešel bez jištění po laně ve výšce 61 metrůVideo: Reuters

 
Článek

Přechod 152metrového lana vypadá v podání Wallendy jako snadná záležitost, ve skutečnosti se však jednalo o náročný a vyčerpávající výkon. Počasí bylo navíc větrnější, než se očekávalo, a tak musel 34letý kaskadér v jeden moment dokonce pokleknout. Dav několika set lidí, který Wallendu pozoroval, v tu chvíli jen zalapal po dechu.

Zkušený provazochodec nakonec po 15 minutách dorazil ke střeše rezidenční budovy Marina Tower, posledních pár metrů dokonce doběhl.

Loni se Wallenda zapsal do dějin přechodem přes Niagarské vodopády. Přejít 550 metrů dlouhý úsek z americké na kanadskou stranu mu trvalo přibližně 30 minut. Tehdy se ale na základě smlouvy s televizní stanicí ABC musel jistit zabezpečovacím zařízením. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kaskadér Nik Wallenda přešel po laně Niagarské vodopádyVideo: Reuters

Nik Wallenda je už sedmou generací známé akrobatické rodiny, která má kořeny v Evropě. Jeho předci se jako kočovníci svým cirkusovým uměním začali živit koncem 18. století v Čechách, později se přesunuli do Německa a v roce 1928 odešli do Spojených států. Po laně začal Nik Wallenda s oporou chodit už ve dvou letech a bez opory ve čtyřech.

Reklama

Výběr článků

Načítám