Hlavní obsah

Vsadil se, že sní 28 syrových vajec. Sázku vyhrál, ale zaplatil nejvyšší cenu

Novinky, vps
Kairouan

Současní kandidáti na Darwinovu cenu mají nového konkurenta. Dvacetiletý Tunisan Dhaou Fatnassi doplatil na mladickou nerozvážnost, když se vsadil, že sní 28 syrových vajec. Požadovaný počet vajec do sebe sice dostal, ale záhy si začal stěžovat na silné bolesti žaludku. Jeho přátelé okamžitě zavolali lékaře, mladík však při převozu do nemocnice zemřel. O případu informovala rádiová stanice Shems FM.

Foto: Profimedia.cz

Za hloupou sázku zaplatil mladík životem. Ilustrační foto

Článek

Sázka o nespecifikovanou částku vznikla ze zdánlivě nevinného hecu mezi kamarády, pro mladíka z města Kairouan však měla tragický konec. Peníze sice vyhrál, ale už po pár desítkách minut od konzumace vajec přišly problémy.

Ambulance pro něj přijela ve chvíli, kdy v křečích kolaboval. Lékaři se mu snažili pomoct, ale převoz do nemocnice už nevydržel, a tak mohli pouze konstatovat smrt.

Darwinova cena (Darwin Award)

Darwinova cena je ironické ocenění pro lidi, „kteří se zasloužili o zlepšení lidského genofondu tím, že se sami odstranili ze světa hloupým způsobem“. Cena je pojmenována po Charlesi Darwinovi, zakladateli evoluční biologie. Nejde o žádné hmotné ocenění, uděluje se na internetové stránce DarwinAwards.com jen jako určité (obvykle posmrtné) uznání.

Zdroj: Wikipedia

Fatnassi je tak zdatným sekundantem brazilskému rybáři, který se v listopadu vsadil, že udrží po dobu jedné minuty ulovenou rybku mezi zuby. Malá ryba mu ale vyklouzla a dostala se do jeho dýchací trubice. Rybář se sice sám dopravil do nemocnice, na záchranu už ale bylo pozdě. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám