Hlavní obsah

Žena do svých 93 let najela v autě 927 000 kilometrů, teď ho po 48 letech prodává

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žena z americké Floridy prodává ve svých 93 letech automobil, který jí dělal společnost po více než polovinu jejího života. Najela s ním za uplynulých 48 let zhruba 927 tisíc kilometrů. Nyní už je Rachel Veitchová prakticky slepá, a tak se rozhodla svého čtyřkolého "hřebce" prodat.

Foto: Profimedia.cz

Rachel Veitchová ve svém voze.

Článek

Vozidlo 1964 Mercury Comet Caliente si zakoupila v únoru roku 1964 za 3289 dolarů, což by dnes činilo něco málo přes 62 tisíc korun. Podle BBC má v současnosti vůz cenu kolem 12 tisíc dolarů (asi 220 tisíc korun). Kolik by za něj jeho majitelka chtěla dostat, uvedeno nebylo.

"Byla jsem lékařem prohlášena za slepou, a tak už nemůžu svého oře řídit. To auto přežilo tři má manželství a 18 výměn baterie," uvedla stará žena a dodala, že se o auto starala s neuvěřitelnou pečlivostí.

"Vždy, když jsem si kupovala palivo, tak jsem si napsala, kolik mám najeto, datum čerpání a kolik mil jsem ujela na jeden galon. Nikdy jsem nebyla destruktivní a vždycky jsem se o všechno starala. Tedy až na své muže," řekla Veitchová v roce 2009.

Automobil plánuje žena prodat, protože nikdo z jejích příbuzných prý není schopný o auto pečovat tak, jak to dělala ona. Žena, která má čtyři děti, devět vnoučat a 11 pravnoučat, dodala, že možná zkusí prodat svůj vůz známému moderátorovi Jayi Lenovi, který je nadšeným sběratelem historických aut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám