Hlavní obsah

Na Kubě vyrobili rekordní doutník o délce 13 linkových autobusů

Novinky, Jakub Herzán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havana

Kubánští milovníci kouření už nevědí, jak na sebe upozornit, tak vyrábějí jeden rekordní doutník za druhým. Tentokrát se do Guinnessovy knihy rekordů dostal doutník dlouhý téměř 82 metrů. Byl vytvořen Josem Castelar Káhirem, ten má na svém kontě již čtyři podobné tituly.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nejdelší doutník na světě pochází z KubyVideo: Reuters

 
Článek

Oficiální prohlášení úředníků z hlavního města Havany zní, doutník je dlouhý 81,8 metru a oficiálně patří do knihy rekordů. Káhira byl štěstím bez sebe. „Jsem šťastný a velmi hrdý na své rekordy. Myslím, že jsem jediný, kdo jich má pět.“

Ke gratulacím se připojila i britská vyslankyně na ostrově Dianna Melroseová. „Získat světový rekord, to je něco, získat jich ale pět, to je opravdu něco mimořádného. Nemluvě o faktu, že kubánské doutníky jsou nejlepší na světě,“ řekla velvyslankyně.

Káhira si je jistý, že dokud bude živ, rekord zůstane na Kubě. „Ujišťuji vás, že největší doutník světa bude vždy z Kuby tak dlouho, jak já budu dlouho na tomto světě.“ Oceněný doutník bude nyní k vidění v pevnosti San Carlos de La Cabaňa, hned vedle ostatních vítězů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám