Hlavní obsah

Američan boří statistiky loterií, milióny vyhrál dvakrát po sobě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Šance získat v loterii milión dolarů je statisticky mizivá, dvě takové výhry po sobě už se rovnají téměř zázraku. Přesně to se však podařilo sedmapadesátiletému Ernestu Pullenovi z amerického Missouri, který v červnu vyhrál na stírací tiket milión dolarů (asi 18 miliónů korun) a tento měsíc se k jeho kontu přičetly další dva milióny dolarů z výhry v jiné stírací loterii.

Foto: Profimedia.cz

Šťastlivec Ernest Pullen se svou manželkou Betsy.

Článek

Podle Johna Wellse z jedné z loterijních společností je šance vyhrát na jejich stírací los milión asi jedna ku 2,28 miliónu. Šance vyhrát ve druhé loterii je zhruba stejná, ale vzhledem k tomu, že jde o dvě různé loterijní akce, spočítat, jaká je možnost vyhrát v obou najednou, podle něj nelze.

"Je to opravdu zajímavá shoda. Už jsme tu měli vítěze velkých částek, ale tohle je poprvé, co někdo v historii missourské loterie vyhrál dvě miliónové ceny," dodal Wells.

Výherní čísla viděl ve snu

Šťastný výherce Pullen říká, že měl asi před šesti lety sen, v němž se mu zdálo, že vyhraje spoustu peněz. Po červnovém vítězství prý ještě neměl pocit, že se jeho sen naplnil, ale teď už ano.

"Všechna ta čísla, o kterých se mi tehdy zdálo, a taky všechna moje šťastná čísla, na tom losu byla," tvrdí. Z peněz prý zaplatí vylepšení na svém novém domě a slibuje, že dál už štěstí ve stíracích losech pokoušet nebude. "Manželka říká, že příště vyhraje ona," dodal s nadsázkou Pullen.

Reklama

Výběr článků

Načítám