Hlavní obsah

Rychlá občerstvení by mohla podávat zdarma lék na snížení cholesterolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Nejlepší volbou pro zdravé srdce je vyvážený pestrý jídelníček chudý na tuky a jednoduché cukry a dostatek pohybu. Ovšem podle britských zdravotníků lze i v moři negativních stravovacích návyků možno udělat alespoň jednu pozitivní změnu, která by mohla prospět milovníkům pokrmů z rychlého občerstvení. Jejich provozovatelé by podle londýnských kardiologů mohli zdarma podávat ke svým pokrmům tabletu statinu, léku na snížení cholesterolu v krvi.

Foto: Profimedia.cz

Podle britských lékařů by podávání pilulky na snížení cholesterolu ve fast foodech bylo alespoň jednou pozitivní věcí v moři těch negativních.

Článek

„Tableta statinu by mohla vyrovnat zvýšené riziko pro srdce představované tukem z klasického hamburgeru se sýrem a malého mléčného koktejlu. Je to, jako když kuřákům radíte, aby používali raději filtry, a řidičům, aby používali pásy,“ napsali experti z Imperial College London.

Cena tablety statinu je přitom prý levnější než porce kečupu, která se do hamburgerů či jiných pokrmů přidává. Londýnští zdravotníci ovšem dodávají, že neexistuje žádná náhrada za zdravý životní styl, do něhož patří pestrý vyvážený jídelníček, pravidelný pohyb a nekouření.

Reklama

Výběr článků

Načítám