Hlavní obsah

Parašutista visel hlavou dolů ve výšce 1700 metrů, pro pomoc si zatelefonoval

– Washington
Novinky, Dagmar Plecháčová

Obrovské štěstí v neštěstí měl parašutista Eldon Burrier z amerického Lynwoodu. Při skoku z hory Mount Baring se totiž jeho padák zasekl o skalní výstupek a muž zůstal viset hlavou dolů ve výšce 1700 metrů. Duchapřítomně si ale zavolal svým mobilním telefonem o pomoc.

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý muž z kalifornského Lynwoodu chtěl minulé pondělí skočit z útesu na památku ženy, která se na stejném místě o týden dříve zabila, když se jí neotevřel padák. Málem však skončil stejně jako ona. Jeho padák se naštěstí ve výšce skoro 1700 metrů zachytil o skálu, odvážlivec zavolal na číslo 911 a žádal o pomoc záchranářů.

„Burrier uvízl na hoře měřící 1700 metrů na úrovni asi 60 metrů od místa svého seskoku,“ uvedl policejní velitel John Flood.

Záchranáři muže po necelých dvanácti hodinách vyprostili, když ho však chtěli převézt do nemocnice, odmítl. Policisté krátce na to zjistili, že je na Burriera vydán zatykač a hned ho zadrželi. Důvodem nebyl jeho nebezpečný seskok, nýbrž přestupek z minulosti. Jednalo se o ohrožování veřejné bezpečnosti ve washingtonském parku z letošního května.

Reklama

Výběr článků

Načítám