Hlavní obsah

Britský pradědeček se stal otcem v 76 letech

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Louth

Dennis Ealam z britského městečka Louth má tři pravnoučata, přesto se před necelým půlrokem stal nově i otcem. V úctyhodném věku 76 let se mu narodila dcera Jessie. Pradědeček má ale nejspíš elánu na rozdávání, dítě počal s manželkou Corou, která je o deset let mladší než Dennisův nejstarší syn.

Foto: Profimedia.cz

Stáří muži nezabránilo zplodit potomka. Ilustrační foto.

Článek

Dennis Ealam se ozval médiím poté, co si přečetl článek o Gerrym Burksovi, o kterém se psalo jako o nejstarším otci v Británii. Titul mu ale dlouho nevydržel, Ealam ho trumfl o dva roky.

Nový nejstarší otec Velké Británie se nyní zotavuje z operace mozku, kterou prodělal před rokem. Jeho mladá žena si ho ale jako otce nemůže vynachválit, uvedl deník Daily Mail.

Gerry Burks a Dennis Ealam nemají společné pouze potomky počaté ve vysokém věku. Město Louth a Lincolnshire, kde bydlí Burks, jsou od sebe vzdálené pouhých 40 kilometrů. Oba dokonce pracují jako řidiči nákladního vozu a mají výrazně mladší manželky.

Šestatřicetiletá žena Dennise Ealama Cora porodila dceru Jessie 11. prosince loňského roku, dva měsíce po 76. narozeninách svého muže.

Dvojice má už ročního syna Jonathana, který přišel na svět pár dní poté, co jeho otec absolvoval operaci, během které mu byl odstraněn nádor na mozku.

S dalším dítětem už nepočítali

„Nebylo to plánované, ale jsme velice šťastní. Neustále se udržuji v kondici,“ řekl Ealam. Muž má ještě pět dětí s bývalou manželkou Ros, šest vnoučat a tři pravnoučata.

Údajně nejstarší otec na světě má být Ind Nanu Ram Jogi, kterému žena porodila dítě v jeho 90 letech. Jogi se tehdy stal otcem již po jednadvacáté.

Reklama

Související témata:

Související články

V Anglii se stal otcem 74letý muž

Velká Británie má nového nejstaršího otce, stal se jím 74letý Gerry Burks, který oslaví své pětasedmdesátiny již toto úterý. Tomu přivedla jeho 41letá manželka...

Výběr článků

Načítám