Hlavní obsah

Obrázek Panny Marie ve Francii samovolně pláče olej

Novinky, Jakub Kynčl
Garges-les-Gonesse
Aktualizováno

Francouzský obchodník tureckého původu Esat Altindagoglu tvrdí, že obrázek, který dostala jeho žena Sevin od jednoho libanonského kněze, slzí v jeho domě olej. Muž žijící v Garges-les-Gonesse asi 20 kilometrů severovýchodně od Paříže uvedl, že obrázek "slzí" olej již od 12. února a neustal až do prvního březnového víkendu.

Článek

Na uslzený obrázek Panny Marie se přišly podívat již stovky lidí. Denně se u něj vystřídá několik desítek věřících, kteří chtějí vidět domnělý zázrak na vlastní oči. Nejdříve se na místo sjížděli pouze lidé z Francie, později už z celé Evropy.

Foto: Profimedia.cz

Obraz Panny Marie údajně samovolně uvolňuje olej.

Přes třicet centimetrů vysoký obrázek dostala manželka Esata Altindagogla Sevin od libanonského kněze v roce 2006 ke svým narozeninám. Podivný úkaz začala rodina pozorovat 12. února tohoto roku a údajně trvá již bezmála měsíc.

Církev uznala podobný jev jen jednou

"Dalším krokem je jednoznačně požádat biskupa, aby přišel a olejové slzy prozkoumal. Jen tak může církev oficiálně prohlásit tento úkaz za zázrak," uvedl Altindagoglu.

Za celá století však podobných případů, kdy sošky a obrazy uvolňovaly krůpěje krve, oleje či vody, byly již stovky. Kromě jednoho byly však všechny označeny za podvrhy. Jediný, který církev oficiálně označila za zázrak, je již z roku 1973 a odehrál se nedaleko města Akita. Řádová sestra Agnes Katsuko Sasagawaová tehdy ohlásila silná stigmata a zároveň krvácející sošku Panny Marie. Jev trval déle než šest let.

Reklama

Výběr článků

Načítám