Hlavní obsah

Jedenáctiletý kluk pomohl matce s předčasným porodem

Novinky, pst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve jedenáctiletý chlapec z australského Queenslandu se stal hrdinou poté, co pomohl své matce během předčasného porodu. Malý Rohan Townsend neztratil duchapřítomnost a s pomocí instrukcí zdravotníka na telefonu pomohl na svět své sestře.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nebylo však vyhráno, protože Rohanova matka čekala dvojčátka, porod začal o celých 12 týdnů dříve a děti vyžadovaly speciální péči. Naštěstí dorazila ambulance. Ta se už o novorozeně i o rodící maminku postarala.

Druhá sestřička se tak dostala na svět až po převozu do nemocnice. Obě dvojčata se přitom první den svého života docela nacestovala, protože ze všeobecné nemocnice byla nakonec odvezena do lépe vybavené Královské nemocnice v Brisbane.

Prezident zdravotnické asociace v Queenslandu Gino Pecoraro ocenil předevší chování jedenáctiletého Rohana. „Jaký to báječný mladý muž. Jak těžké a děsivé muselo být pro jedenáctiletého chlapce vypořádat se nejen s porodem dvojčat, ale dokonce předčasně rozených dvojčat,“ řekl Pecoraro.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám