Hlavní obsah

Japonec se oženil s hrdinkou počítačové hry

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Japonec, který si říká SAL9000, se rozhodl spojit svůj život s herní postavičkou Nene Anegasaki ze hry Love Plus pro Nintendo DS. Uvedl, že se rozhodl vzít si ji po sérii neúspěšných románků s jinými počítačovými postavami. Obřad proběhl v Tokiu a ženich bere svou nevěstu zcela vážně. Hodlá ji vzít i na líbánky.

Článek

Ačkoliv většina lidí nad podivnou svatbou jen kroutí hlavou, tak ženich tvrdí, že konečně našel životní štěstí. Tvrdí, že se do pohledné Nene Anegasaki zamiloval na první pohled. Svatba se konala v tokijském institutu technologií a vedl ji kněz jako každou jinou svatbu. Ženich byl oblečen do bílého obleku a kravaty, nevěsta byla na displeji konzoly ve slavnostním oblečení.

Celou svatbu přenášela on-line stránka Nico Nico Douga, která zaznamenal, jak ženichův svědek pronesl zcela vážný projev a svědkyně "nevěsty", také imaginární postava, na displej Nintenda "zveřejnila" zprávu, že je nadšená z prvního spojení člověka a počítačové postavy. Pak už následovala svatební hostina a slavnostní diskotéka. Diskuze pod on-line přenosem čítala tisíce příspěvků čítající gratulační zprávy i urážky.

Krátce po svatbě pak ženich odletěl se svou nevěstou na líbánky. Namířeno měli na tichomořský ostrov Guam.

Rodiče nic netuší

"Slyšel jsem, že má ženich během tradiční japonské svatby hodně povinností. Nicméně musím přiznat, že to bylo náročnější, než jsem očekával. Jsem ale velmi rád, že měly tisíce lidí možnost sledovat tuto výjimečnou událost přes internet. Setkal jsem se i s negativními ohlasy, ale to je běžné. Tento den je přece hlavně o ženichovi a nevěstě. Byla to největší událost mého života," komentoval svatbu SAL9000. 

Novomanžele však ještě přece jen mohou čekat potíže. SAL9000 totiž neinformoval své rodiče o tom, že se hodlá ženit. Pár plánuje navštívit jeho rodinu co nejdříve, aby jim mohl tuto výjimečnou novinku sdělit.

Reklama

Výběr článků

Načítám