Hlavní obsah

Neplatiče hledají exekutoři pomocí internetových sociálních sítí

– Moskva

Originální způsob, jak najít skrývající se neplatiče a vybrat od nich dlužné peníze, našli exekutoři v Urdmutské autonomní republice na východě evropské části Ruska. Využívají k tomu internetové sociální sítě.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Vyhledáváme dlužníky na internetových sociálních sítích," potvrdil neotřelou metodu listu Izvestija mluvčí exekutorů Alexandr Beljajev.

"Naši exekutoři si pak najdou ve svých osobních archivech fotografie pěkných dívek, umístí je na internet s fiktivním jménem a dalšími falešnými informacemi. Leckteří dlužníci, kteří za sebou zametají stopy, aby unikli věřitelům, se tady nechají nachytat."

Kontakty se navazují na internetových sítích, jako je například Odnoklassnik (Spolužák), ruská pobočka sítě Facebook, která je v Rusku velmi populární. Díky ní nasazené dívky získají informace od neplatiče, jeho telefon nebo ještě lépe, domluví si s ním schůzku.

"Ale místo krásné dívky přijde na rande exekutor. Prokáže se dokumenty a zabaví dlužníkovi majetek," vysvětluje mluvčí. Izvestija uvádějí příklad čtyřiatřicetiletého muže, který na daních dlužil přes 100 000 rublů (60 000 korun), ale zmizel. Na rande sjednané přes internet přijel autem, ale domů už šel pěšky.  

Reklama

Výběr článků

Načítám