Hlavní obsah

Německému páru snížíli nájemné, slyšeli totiž močit sousedy

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Ceny nájmů sice kvůli přetlaku pronajímaných bytů na trhu mírně klesají, avšak jsou situace, kdy může cenu pronájmu ovlivnit i něco jiného než zákonitosti trhu. Soud v Berlíně rozhodl, že Peter a Susana Kellerovi budou platit o deset procent nižší nájem ve svém luxusním bytě, jelikož jsou zdi tak tenké, že dokonce slyší sousedy, jak používají toaletu.

Článek

Když si Peter a Susana Kellerovi pronajali honosný byt v centru Berlína, říkali si, jak skvěle pořídili. Netrvalo však dlouho a objevil se problém, který se stal jejich noční můrou. Hluk z okolních bytů, který nedokázaly tenké zdi ani trochu zmírnit.

Soudní experti přes hluk u soudu uvedli, že se u bytů sice čeká, že z vedlejších apartmá může být něco slyšet, avšak zvuk muže čurajícího do mísy byl až příliš jednoznačný, čistý a velmi nepříjemný.

Peter Keller měl z výroku soudu radost, avšak dodal, že rozhodnutí samotný problém neřeší. "Je to pro nás určitá kompenzace za něco, co nám bylo velmi nepříjemné. Nešlo jen o samotný hluk, ale o to, jak byl neuvěřitelně nepříjemně detailní. Bylo hrůzné poslouchat něco takového u večeře," uvedl Keller.

Reklama

Výběr článků

Načítám