Hlavní obsah

Vyryjeme reklamu přímo na Měsíc, slibuje podivná společnost

– New York
Novinky, Jakub Kynčl

Stínová technologie, to je metoda, kterou americká firma nabízí propagaci firmy či internetové stránky přímo na povrchu Měsíce. Ve svém instruktážním videu nastiňuje, jak speciální metoda funguje. Podnik, který zavání podvodem či vtipem každým coulem, se snaží přitáhnout movité zákazníky.

Článek

Ve West Valley City v USA, kde sídlí firma Moon Publicity LLC, se děje něco podivného. Metoda rytí speciálního ornamentu do povrchu Měsíce, v němž by se neodráželo žádné světlo a byl viditelný v noci ze zemského povrchu, jednoduše zavání. Opomineme-li otázku, zda je něco takového reálné, firma chce jednat s klienty pouze soukromě a pro veřejnost uveřejnila jen jeden kratičký klip.

Firma nabízí vyrytí loga, či textu za částku, která se bude pohybovat nad 46 tisíci dolary, tedy okolo 850 tisíc korun. Na této sumě začala 20. července dražba, která trvá tři měsíce. Vítězná nabídka se prý může těšit na vskutku výjimečnou reklamu.

Technologii ale nijak přesně nepopisuje. Neuvádí, jak by si poradila s členitým povrchem Měsíce, ani jak dlouho by vyrytí trvalo. Rovníkový průměr Měsíce je 3 476 kilometrů a plocha, kterou by stroj musel objet, aby text byl ze Země vidět, je obrovská.

Firma počítá s tím, že projekt bude na desetiletí. Pokud by vyslání technologie vyšlo na miliardu dolarů, měla by se investice vrátit do tří let. Během 50 let předpokládá firma zisk 18 miliard dolarů. Na speciální technologii, která neodráží světlo, má prý dokonce patent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám