Hlavní obsah

Americká pohřební společnost nabízí urny ve tvaru hlavy nebožtíka

– New York

Po diamantech vyrobených z popela zesnulého přichází americká pohřební společnost Cremation Solutions s další novinkou. Kdo zrovna nechce mít ze svého nebožtíka šperky a urnu si ukládá doma na skříň, může se dívat namísto šedivé nádoby na tvář zesnulého. Společnost totiž nabízí převedení fotografie obličeje nebožtíka do busty, která v sobě popel ukryje.

Článek

Urna věrně kopíruje nejen tvar nebožtíkovy hlavy, ale také její velikost, takže se do ní bez problému vejde veškerý popel dospělého člověka. Ale v nabídce jsou i zmenšené busty, do nichž se dá ukrýt třeba jen část popela.

Společnost Cremation Solutions přitom k výrobě urny potřebuje pouze dvě fotografie, z ánfasu a profilu.

„Nové technologie v rekonstrukci obličeje a 3D tisk nám umožnily získat urnu podobizny kohokoli a to pouze z fotografie. Naše personifikované urny kombinují umění a technologii, aby daly vzniknout rodinnému dědictví, které bude ochraňováno po generace,“ uvedl mluvčí Cremation Solutions.

Urna nemá ovšem vlasy či paruku, ale podle přání zákazníka lze porost hlavy graficky dodělat. Standardní urna je holohlavá a přijde v přepočtu na zhruba 47 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám