Hlavní obsah

Věřící lidé mají méně absencí v práci a jsou zdravější psychicky i fyzicky

Spiritualita prospívá člověku fyzicky i psychicky. Věřící lidé – bez ohledu na to v co věří a zda vyznávají náboženství či další duchovní filozofické systémy – jsou zdravější, mají méně absencí v práci a lépe odolávají stresu a nepřízním života. Jsou také méně úzkostní při práci a častěji reagují na stres pozitivně, tvrdí psychologové z Manchesteru.

Foto: Profimedia.cz

Čím více jsou lidé duchovně založení, tím méně trpí úzkostmi, depresemi a vyčerpáním.

Článek

Spiritualita totiž věřícím lidem poskytuje silný nárazník před všemi nápory moderního života.

Méně úzkostí a depresí

„Čím více jsou lidé duchovně založení, tím méně trpí úzkostmi, depresemi a vyčerpáním,“ tvrdí tým doktorky Roxane Gervaisové z Health and Safety Laboratory v Manchesteru. Duchovně založení lidé také méně často tápou nad smyslem života, jsou se sebou spokojenější a méně se psychicky trápí.

Duchovnost pomáhá lépe snášet zátěž

„Jak se rychlost práce a života zvyšuje, lidé touží po smyslu bytí; zvláště mladší generace dnes žádá více než jen velkou výplatu na konci měsíce. Můj výzkum dokazuje, že duchovnost na pracovišti může sloužit jako zdroj, který pomáhá lidem lépe odolávat zátěži a lépe se vyrovnávat s různými úkoly života,“ uvedla doktorka Gervaisová v rozhovoru pro britský deník The Telegraph.

Podle ní by měli zaměstnavatelé duchovnost svých podřízených podporovat a nebránit jim v praktikování různých rituálů přímo na pracovišti. „Jen na tom mohou vydělat,“ tvrdí Gervaisová.

Reklama

Výběr článků

Načítám