Hlavní obsah

Jak bude vypadat nový Firefox pro Windows 8 a dotykové displeje

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Mozilla uvolnila ke stažení první testovací verzi Firefoxu, která je kompatibilní s novým uživatelským prostředím ve Windows 8. Upozornil na to server ghacks.net s tím, že na internetovém prohlížeči pracují vývojáři už od loňského roku.

Foto: Imgur

Nová verze Firefoxu pro dotykové rozhraní Windows 8

Článek

Nový Firefox se vyznačuje velice jednoduchým designem, který byl podřízen dotykovému ovládání. S jeho nasazením se totiž počítá nejen u klasických stolních počítačů a notebooků, ale i tabletů.

Foto: Imgur

Ikona Firefoxu (Nightly) v nabídce Start ve Windows 8

I přes jednoduchý design ale nebude prohlížeči s logem ohnivé lišky chybět nic, na co jsou uživatelé zvyklí z klasické desktopové verze. K dispozici tak budou záložky, historie i správce stahování. Samozřejmě nebude chybět ani možnost otevírat několik oken najednou.

Foto: Imgur

Prohlížeč se vyznačuje velice jednoduchým designem uzpůsobeným na pohodlné dotykové ovládání

Orientace Firefoxu na počítače s dotykovým ovládáním je vcelku logická, neboť na ně sázejí i výrobci elektroniky. Například už nyní je na trhu možné vybírat z více než 50 různých typů notebooků s úhlopříčkami od 11 do 15 palců. [celá zpráva]

K dispozici jsou jak cenově příznivé stroje s pomalými procesory Intel Atom nebo nVidia Tegra, tak i nadupané herní mašiny se čtyřjádrovými čipy Intel Core i7 a samostatnými grafickými kartami.

Foto: Imgur

Otevírat půjde i několik záložek najednou

Stahovat testovací verzi nového Firefoxu s dotykovým rozhraním pro Windows 8 je možné ze stránek Mozilly (zde). Finální varianta by měla být uvolněna v nadcházejících týdnech.

Foto: Imgur

Správce stahování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám