Hlavní obsah

Konec předražených smartphonů? Sony vsadilo na střední třídu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva nové smartphony představila na veletrhu MWC ve španělské Barceloně minulý týden společnost Sony. Japonský elektronický gigant přitom vsadil na jinou taktiku než drtivá většina výrobců, místo špičkových parametrů, které v praxi využije málokdo, se zaměřil na příznivější cenovku. Novým smartphonům přitom nechybí nic, co by běžní uživatelé v praxi potřebovali.

BEZ KOMENTÁŘE: Sony Xperia 10Video: archív výrobce

 
Článek

Modely Xperia 10 a Xperia 10 Plus jsou typickými zástupci vyšší střední třídy. Tomu koneckonců napovídají také jejich cenovky, v tuzemských obchodech je menší desítka k dostání za baťovských 8999 Kč, větší plusko pak za 10 999 Kč.

Co za tuto sumu lidé dostanou? V první řadě prvotřídní displej. Obě novinky totiž sází na extrémně protáhlé dotykové panely s poměrem stran 21:9 a rozlišením Full HD+. Díky tomu se při sledování filmů nezobrazují černé rámečky okolo, ale je skutečně využita celá obrazová plocha.

Sony Xperia 10 PlusVideo: archív výrobce

Protáhlá obrazovka se hodí také při práci, kdy se displej rozdělí na dvě části – na každé se pak zobrazuje jedna aplikace. Xperia 10 je vybavena šestipalcovým displejem, model Xperia 10 Plus pak 6,5palcovým.

Výkon víceméně odpovídá střední třídě. Menší desítka sází na osmijádrový čipset Snapdragon 630 a 3GB paměť, plusko má pak 4 GB operační paměti a výkonnější osmijádrový procesor Snapdragon 636. Oba telefony přitom nabízejí shodně kapacitu 64 GB.

Foto: archív výrobce

Vzhledem se oba telefony podobají jako vejce vejci.

Nokia 10 má na zadní straně duální fotoaparát s rozlišením 13 a 5 MPx. Také u pluska je optika duální, rozlišení je však 12 a 8 MPx.

Výrobce se přitom netají tím, že očekávání od obou novinek jsou velká. „Naše modelová řada vyšší střední třídy představuje prémiové inovace Sony v té nejdostupnější možné podobě,“ uvedl Mitsuya Kishida, prezident společnosti Sony Mobile Communications.

„Náš nový široký displej s poměrem stran 21:9 nabízí zábavu až k okrajům v elegantním a štíhlém designu, který dokonale padne do ruky,“ uzavřel Kishida.

Foto: archív výrobce

Zleva Xperia 10 a Xperia 10 Plus

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám