Hlavní obsah

Nejtenčí telefon na světě má v pase pět milimetrů

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobci se neustále předhánějí, kdo nabídne chytrý telefon s útlejším pasem. Prvenství nyní patří britskému výrobci Kazam, jehož přístroj nazývaný Tornado 348 má tloušťku pouze 5,15 mm. Novinka tak z trůnu sesadila model Prestigio Grace, který měl v pase 5,55 mm.

Foto: archív výrobce

Kazam Tornado 348

Článek

Kromě útlého pasu (kompletní rozměry jsou 139,8 x 67,4 x 5,15 mm) láká smartphone také nízkou hmotností 95,5 g. Většina konkurenčních chytrých telefonů přitom váží klidně i o polovinu více. Aby se telefon v kapse neponičil nebo neohnul, jako se to stalo některým uživatelům u iPhonu 6 Plus, je celý vyroben ze slitiny hořčíku a hliníku. Přední i zadní stranu navíc pokrývá odolné sklo Gorilla Glass.

I přes kompaktní rozměry není novinka žádným ořezávátkem. Pracovní tempo udává pod taktovkou operačního systému Android 4.4 (Kit Kat) osmijádrový procesor MediaTek MT6592 taktovaný na 1,7 GHz, který má k dispozici 1 GB operační paměti a 16GB úložný prostor.

Foto: archív výrobce

Kazam Tornado 348

Kazam Tornado 348 je vybaven 4,8palcovým dotykovým displejem s rozlišením 1280 x 720 obrazových bodů. Na ten navíc výrobce nabízí nadstandardní záruku, pokud jej uživatel neúmyslně rozbije, v autorizovaném servisu mu jej zdarma vymění.

Ve výbavě telefonu nechybí ani dva fotoaparáty – 2megapixelový vepředu a 8megapixelový na zadní straně, který je doplněn bleskem. Samozřejmostí jsou také bezdrátové adaptéry wi-fi a bluetooth, stejně jako podpora technologie NFC a rychlého mobilního internetu LTE.

Model Tornado 348 od společnosti Kazam by se měl na pultech tuzemských obchodů objevit ještě před Vánocemi s cenovkou okolo sedmi tisíc korun. Dostupný bude v černém a bílém provedení.

Foto: archív výrobce

Model Prestigio Grace držel doposud titul nejtenčího telefonu s tloušťkou 5,55 mm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám