Hlavní obsah

Nejlepší smartphone od Samsungu zlevnil o tisíce

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung začala v Česku zkraje dubna oficiálně prodávat svou letošní vlajkovou loď Galaxy S5. Oficiální cena byla stanovena na 18 499 Kč. Už pár dní poté ale byly nabídky na internetu o několik stokorun příznivější. Nyní top model jihokorejského elektronického gigantu ještě více zlevnil.

Foto: Lee Jin-man, ČTK/AP

Samsung Galaxy S5

Článek

Ještě minulý týden se podle nákupního rádce Zboží.cz startovaly ceny Samsungu Galaxy S5 na 17 258 Kč. Nyní je však přístroj možné zakoupit už za 15 640 Kč. Samozřejmě najde se i celá řada nabídek, která se šplhá nad hranici 19 000 korun.

Jedním z největších lákadel novinky je zvýšená odolnost. Certifikace IP 67 zaručuje, že přístroj odolá špíně, prachu a mrazu. Dokonce může být až po dobu 30 minut bez jakékoliv újmy ponořen do vody do hloubky až jeden metr.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S5

Galaxy S5 nabízí tradičně vyšší výkon než předchůdce. Čtyřjádrový procesor pracuje při taktu 2,5 GHz, přičemž k dispozici jsou 2 GB operační paměti. Dotykový displej má uhlopříčku 5,1 palce a rozlišení 1080p.

Novinkou je snímač otisků prstů. Ten se ukrývá, stejně jako u konkurenčního iPhonu 5S, v domovském tlačítku pod dotykovým panelem. Nechybí ani 16megapixelový fotoaparát, který dokáže zaznamenávat videa v rozlišení 4K.

Výrobce zapracoval také na akumulátoru, který je o dvacet procent větší. Díky tomu by pátá generace měla vydržet pracovat bez elektrické zásuvky citelně déle. Novinkou je také speciální šetřící mód (Ultra power saving mode), díky němuž vydrží uživatel na příjmu celý den, i když mu zbývá pouze 10 % baterie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám