Hlavní obsah

Nejlepším mobilem roku 2011 je Samsung Galaxy S II

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uznávaný londýnský časopis Mobile, společně se serverem Whatmobile.net, vyhlásil výsledky prestižní ankety What Mobile Awards 2011, která každý rok oceňuje ty nejlepší mobilní přístroje na trhu. Absolutním vítězem letošního ročníku je smartphone Samsung Galaxy S II, který zároveň získal také první místo v kategorii nejlepší multimediální telefon.

Článek

Samsung Galaxy S II je vybaven dotykovým 4,27palcovým kapacitním displejem S-AMOLED, který nabízí rozlišení 800 x 480 obrazových bodů. Jeho hlavní předností by měla být dobrá čitelnost i za ostrého slunečního svitu, tedy v situacích, které činí problém většině konkurenčních modelů.

Foto: Novinky

Samsung Galaxy S II

Srdcem telefonu je výkonný dvoujádrový procesor Samsung Exynos taktovaný na 1,2 GHz. K dispozici je také 1024 MB operační paměti a 32GB prostor pro uložení dat, který je možné dále rozšířit pomocí paměťových karet typu micro SDHC až o dalších 32 GB.

Foto: Novinky

Samsung Galaxy S II

Telefon dokáže pracovat v sítích GSM, WCDMA, GPRS, EDGE, HSDPA a HSUPA. Pohání ho mobilní operační systém Android 2.3. Jeho rozměry jsou 125 × 66 × 8,5 mm – tenčí smartphone byste na trhu hledali jen velice těžko. Příjemná je také hmotnost zařízení, která činí 116 g.

Foto: Novinky

Samsung Galaxy S2 white

Úspěch slavil také iPhone 4 od Applu, který autoři ankety označili za nejlepší chytrý telefon s dotykovým displejem a zároveň za nejlepší smartphone pro byznysmeny. Paradoxem je, že cenu získala i starší verze iPhonu a nikoliv nový model s přídomkem 4S. Přitom finální hlasování proběhlo téměř dva měsíce po jeho představení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám