Hlavní obsah

Extrémně levný tablet od Microsoftu bude dražší, než se čekalo

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První počítačový tablet od Microsoftu měl letos způsobit malou cenovou revoluci. Podle zahraničních zdrojů se měla jeho cena pohybovat okolo čtyř tisíc korun. Šéf amerického počítačového giganta Steve Ballmer ale v rozhovoru pro server Seattle Times naznačil, že novinka bude dražší.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Článek

„Myslím, že máme velmi konkurenceschopný produkt. Pokud se podíváte na aktuální PC trh, měli bychom ho začít prodávat, řekněme, asi za 300 (5700 Kč) až 700 (13 400 Kč) nebo 800 dolarů (15 000 korun),“ prohlásil Ballmer.

Základní verze postavená na mikroprocesorech ARM, které používají i některé chytré telefony, by tak měla být téměř o dva tisíce dražší, než se čekalo. To by mohlo snížit konkurenceschopnost tabletu Surface na trhu, protože nejlevnější tablety se aktuálně prodávají už okolo 3000 Kč.

Microsoft Surface

Naopak výkonnější varianta by měla zlevnit o 1000 až 2500 korun, původně měla totiž stát 16 tisíc. Právě tento dražší model by měl podle současného šéfa Microsoftu Steva Ballmera konkurovat moderním laptopům, jako jsou například ultrabooky. Přesné ceny však zástupci Microsoftu zatím nepotvrdili.

Obě verze budou vybaveny speciálním krytem, který po jednoduchém nacvaknutí bude sloužit jako klávesnice. Na zadní straně zařízení pak bude umístěn speciální výklopný stojánek, díky kterému půjdou jednoduše sledovat filmy.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám