Hlavní obsah

Miniaturní skládací počítač bude levnější, než se čekalo

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První tuzemští prodejci zařadili do své nabídky nový miniaturní počítač Acer Revo Build, který kromě kompaktních rozměrů láká také na snadnou rozšiřitelnost – je to vlastně taková skládačka. Ceny startují nad hranicí pěti tisíc korun, což je méně, než se původně předpokládalo. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

Foto: archív výrobce

Acer Revo Build - základní modul

Článek

V nabídce má Acer Revo Build hned několik tuzemských prodejců. Ceny podle Zboží.cz startují na částce 5339 Kč. I když základní konfigurace je u všech nabízených kousků totožná, v některých případech si obchodníci cení novinku i na více než šest tisíc korun.

Při premiéře letos v září na veletrhu IFA v německém Berlíně se přitom předpokládalo, že samotná základna se bude prodávat za zhruba 7000 Kč. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Novinka od Aceru vylepšená o další díly.

Revo Build působí na první pohled velmi nenápadným dojmem. Černá krabička o velikosti 12,5 x 12,5 cm zaujme snad jen svým zářivě oranžovým víkem. Právě zmiňovaná horní část je ale daleko důležitější, než by se mohlo na první pohled zdát. Je totiž vybavena speciálními pogo konektory, prostřednictvím nichž je možné snadno připojovat další výbavu.

Zakoupit je už možné také první rozšiřující modul s pevným diskem s kapacitou 1000 GB. Za ten zájemci zaplatí bezmála tři a půl tisíce korun. Postupně by se v nabídce měly objevit také další rozšiřující moduly. Už nyní je zřejmé, že jeden z bloků přidá sestavě reproduktor a mikrofon, další zase baterii pro případ výpadku elektrického proudu nebo pro práci se sestavou na cestách.

Foto: archív výrobce

Novinka od Aceru vylepšená o další díly.

Základna modelu Revo Build disponuje dvoujádrovým procesorem Intel Celeron N3050, 2 GB operační paměti a 32GB SSD jednotkou. Na té je předinstalovaný operační systém Windows 10.

V nabídce obchodů by se měla v dohledné době objevit také verze pro náročnější uživatele s výkonnějším procesorem od Intelu. Podrobnosti však zatím nejsou k dispozici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám