Hlavní obsah

Rakouští hackeři zveřejnili soukromé údaje o policistech

Rakouská hackerská skupina AnonAustria v pondělí zveřejnila soukromé údaje o téměř 25 000 policistech, což vyvolalo obavy o jejich bezpečnost. Na webu se totiž ocitla jejich jména, adresy a data narození, napsala na svém webu BBC.

Článek

Walter Scharinger z policejních odborů uvedl, že se obává o bezpečí policistů, kteří se kvůli uniklým informacím mohou stát cílem odplaty kriminálníků. Zveřejněny byly osobní údaje o policistech různých hodností, jsou mezi nimi nejen takzvaní pochůzkáři, ale i vysoce postavení velitelé.

AnonAustria, která je součástí hackerského sdružení Anonymous, na svém twitterovém účtu uvedla, že tímto způsobem protestuje proti návrhu zákona o telekomunikacích. Chystaný právní předpis požaduje po telekomunikačních společnostech uchovávat po dobu šesti měsíců podrobnosti o všech telefonátech a internetovém provozu. Tyto údaje mají být rovněž zpřístupněny policii.

List Wiener Zeitung připomněl, že zmíněná akce hackerů následovala jen několik dní poté, co vídeňská prokuratura oznámila vyšetřování útoků proti webům politických stran. Osobní údaje policistů skupina údajně nezískala nabouráním do policejní sítě, ale obdržela je od zatím neznámých zdrojů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám