Hlavní obsah

Slavný Oldtimer festival Slavkov asi nebude. Pořadatele hledá policie

Právo, Vladimír Klepáč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavkov u Brna

Slavný Oldtimer festival v zámeckém parku ve Slavkově u Brna, na němž byly vždy o čtvrté červnové sobotě k vidění stovky historických automobilů, se letos patrně neuskuteční. Tamní radnice se v souvislosti s akcí, na kterou pravidelně do města přijíždí okolo 10 000 turistů, dostala do nezáviděníhodné situace. Nemohla totiž vypátrat letitého pořadatele akce. Nakonec se ukázalo, že po něm již měsíce pátrá také policie.

Foto: archiv Mú Slavkov u Brna, Právo

Setkání majitelů historických aut by se letos mělo konat v parku zámku ve Slavkově u Brna již pošestnácté.

Článek

„Nenastoupil ve stanovený čas k výkonu trestu do vězení, proto je zařazen v naší databázi jako hledaný,“ řekl Právu bez dalších podrobností policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Podle neoficiálních informací se pořadatel dostal do finančních potíží a již loni z Česka odcestoval. V jeho firmě, která akci pořádala, nikdo nebere žádný z asi deseti telefonů.

Nepodepsaná smlouva

Již v sobotu 24. června se měl uskutečnit čtyřiadvacátý ročník festivalu veteránů. Nepodařilo se ale zkontaktovat hlavního pořadatele. "Můžeme sice připravit areál zámku na akci, není ale s kým uzavřít smlouvu o pořádání tohoto setkání,“ řekla Právu ředitelka Zámku Slavkov-Austerlitz Eva Oubělická.

Foto: archiv Mú Slavkov u Brna, Právo

Setkání majitelů historických aut by se letos mělo konat v parku zámku ve Slavkově u Brna již pošestnácté.

S původním organizátorem má správa zámku uzavřenu jen rámcovou smlouvu, podle níž bude setkání veteránů pořádat ve Slavkově vždy v červnu až do roku 2020. Ke každému ročníku akce je vždy podepisovaná zcela nová a konkrétní smlouva.

Vedení zámku momentálně netuší, zda se na poslední chvíli nepřihlásí k pořádání akce ještě někdo z původní pořadatelské firmy. S největší pravděpodobností se ale letošní ročník akce neuskuteční.

Krizový scénář

Problém je v tom, že k mnohým účastníkům akce nemusí zprávy o potížích s pořádáním letošního ročníku akce doputovat a mohou tedy ve svých historických vozidlech dorazit do Slavkova takzvaně naslepo, přičemž až na místě zjistí, že cestu vážili zcela zbytečně.

„Samozřejmě se připravujeme i na tuto krizovou variantu. Pokud nastane, nechceme, aby nám auta zablokovala dopravní provoz ve městě. Na druhé straně ale nechceme ani zklamat majitele historických vozidel a jejich fanoušky. Veteráni do Slavkova bezesporu patří a vedení radnice se proto pokusí zajistit, aby se jejich setkání konalo v zámeckém parku i v budoucnu, ale již bez potíží,“ uvedla mluvčí slavkovské radnice Veronika Slámová.

Reklama

Výběr článků

Načítám