Hlavní obsah

Vydatné sněžení na horách a ledovka v nížinách. Do Česka se vrací zima

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydatné sněžení na horách a v nížinách déšť nebo mrznoucí srážky předpovídají meteorologové pro třetí únorový týden. Jarní teploty z posledních dnů vystřídá prudké ochlazení, kdy ranní teploty budou klesat až na minus čtyři stupně Celsia. Počasí v nadcházejícím týdnu dá zabrat především řidičům, kteří se budou potýkat nejen se sněžením, ale také s mrznoucími srážkami, ledovkou a náledím.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Od severovýchodu k nám proudí studený vzduch. Přináší s sebou velkou oblačnost. Na horách bude sněžit, denně by tam mělo napadnout až sedm centimetrů sněhu,“ řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. V nížinách bude většinou pršet nebo budou padat mrznoucí srážky.

úterý by měla být velká oblačnost až zataženo. Ranní teploty se budou pohybovat v rozmezí 2 až -2 stupně. „Řidiči by si měli dát pozor na náledí, které se bude tvořit,“ řekla Honsová. Odpolední teploty by měly být mezi 2 až 6 stupni.

Nejchladnějším dnem v týdnu by se měla stát středa. Sněžit by mělo také v nížinách, až deset centimetrů sněhu by mělo napadnout na Moravě. Na některých místech by měly padat mrznoucí srážky. Ranní teploty se budou pohybovat v rozmezí 0 až -4 stupně, odpolední 0 až 4 stupně.

Podobný ráz počasí by měl být i ve čtvrtek. Panovat bude velká oblačnost a zataženo. V nížinách by měl padat mrznoucí déšť a od 400 metrů nad mořem by mělo sněžit. Teploty ráno v intervalu 0 až -4 stupně, odpolední 1 až 5 stupňů.

pátek bude oblačno až zataženo, od 400 metrů nad mořem by měly být sněhové přeháňky. v nížinách bude opět pršet. Teploty ráno -1 až -5 stupňů, odpolední 1 až 5 stupňů.

Po víkendu se zase oteplí

Studené proudění s velkou oblačností a deštěm nebo sněžením bude pokračovat ještě v sobotu. Teploty by měly být mezi 2 až 6stupni. V neděli by mělo být oblačno až zataženo, sněžit by mělo od 600 metrů nad mořem, ale teploty by měly stoupat. Ranní by se měly pohybovat mezi 2 až -2, odpolední už ale mezi 3 až 7 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám