Hlavní obsah

O EET se bude hlasovat 10. února, rozhodla ve Sněmovně koalice

Právo, Novinky, kab, zpe
Praha
Aktualizováno

O návrhu zákona o elektronické evidenci tržeb (EET) se bude hlasovat 10. února. Přes výhrady opozice to ve Sněmovně schválila většina koaličních poslanců. ODS hodlá podat ústavní stížnost.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) se svou cedulí na pátečním jednání Sněmovny.

Článek

„To, co se dnes odehrává v Poslanecké sněmovně, je skandální znásilnění parlamentní demokracie, vládní většina tady násilným způsobem porušila zákon,“ řekl po hlasování předseda ODS Petr Fiala.

Šéf poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura dodal, že strana podá ústavní stížnost a bude chtít přednostní projednání u soudu.

Faltýnek: Všechny argumenty už zazněly

Aby se o EET hlasovalo 10. února, navrhl předseda klubu ANO Jaroslav Faltýnek. Poslanci ODS a TOP 09 se rozhodování na protest neúčastnili. Pro hlasovalo 81 poslanců z 94 přítomných, proti bylo osm.

„Dnes tu diskutujeme 38. hodinu. Domnívám se, že všechny argumenty, ať už proti, nebo pro, zazněly. Těch 38 hodin debaty je dostatečný čas k tomu, abychom si je vydiskutovali,“ prohlásil Faltýnek.

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Opozice se ještě snažila ohradit s tím, že Faltýnkův návrh není procedurální. Předseda poslaneckého klubu TOP 09 František Laudát a šéf strany Kalousek navrhovali odvolat předsedajícího schůze Jana Bartoška (KDU-ČSL), s tím však Sněmovna nesouhlasila.

Reklama

Výběr článků

Načítám