Hlavní obsah

Blbost, komentoval Schwarzenberg Zemanův výrok o Muslimském bratrstvu

Novinky, zpe

Slova o migraci, která prohlašuje prezident Miloš Zeman, šíří podle předsedy zahraničního sněmovního výboru Karla Schwarzenberga (TOP 09) akorát strach. Tvrzení, že za migrační vlnou stojí Muslimské bratrstvo, není podle čestného předsedy TOP 09 pravdivé, dokonce ho označil ho za „blbost”.

Foto: Petr Horník, Právo

Karel Schwarzenberg

Článek

„To jsou zajímavé výpovědi, které úplně neodpovídají pravdě. Co pan prezident šíří? Strach. To je nedobrý přístup. Šířit strach není úkolem hlavy státu, promiňte,“ řekl Novinkám Schwarzenberg.

Zeman o propojení uprchlické vlny a Muslimského bratrstva mluvil v pondělním rozhovoru pro Český rozhlas Plus. Varoval také, že by se Česko mohlo stát pro migranty tranzitní zemí.

Slova prezidenta jsou ale podle Schwarzenberga mimo realitu. „Tvrdit, že migrační vlnu organizuje Muslimské bratrstvo - to je blbost. Ať se (Zeman) jednou podívá do jednoho uprchlického tábora. Z Pražského hradu můžete šířit fámy. Kdyby mluvil s lidmi, kteří utíkají, aby si zachránili život, tak by mluvil jinak,“ dodal vzápětí.

Šéf zahraničního výboru také podotkl, že Muslimské bratrstvo je na lecčem vino, ale podle něj určitě ne na migraci. Uprchlíci ze Sýrie, Iráku a Afghánistánu podle něj utíkají před smrtí. „V Sýrii vraždí každého. V Iráku se střílí, v Afghánistánu to taky není hezký,“ zdůraznil.

Reklama

Výběr článků

Načítám