Hlavní obsah

V babyboxu v Chebu našli čerstvě narozenou holčičku

– Cheb
Právo, vor

V chebském babyboxu našli zdravotníci ve středu nad ránem odloženou čerstvě narozenou holčičku. Od zachránců dostala hned dvě jména.

Foto: Lukáš Silný, Novinky

Babybox

Článek

„Pojmenoval jsem ji Ondřejka, na počest chebského primáře Ondřeje Čapka,“ uvedl zakladatel babyboxů v republice Ludvík Hess. Jenže v nemocnici ji pojmenovali Lenka podle jména ošetřující lékařky Lenky Drahokoupilové.

„Holčička je čerstvě narozená, nevykoupaná, s nepodvázaným pupečníkem a zabalená jenom v dece,“ pokračoval Hess.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Holčička byla asi dvě hodiny po porodu. Je čilá, vitální, jen byla mírně podchlazená. Porozena byla podle odhadů lékařů asi v 36. týdnu,“ uvedl Vladislav Podracký, mluvčí Karlovarské krajské nemocnice, pod kterou spadá i chebská nemocnice.

„Váží 2800 gramů a měří 48 centimetrů, v tuto chvíli se vyhřívá v inkubátoru,“ dodal Hess. „Chebský babybox byl až dosud neplodný, na svoje první děťátko si počkal čtyři roky a deset dní,“ konstatoval Hess. Ondřejka je 18. letošním děťátkem, celkově 76. dívkou proti 54 chlapcům. „Ondřejka je 130. děťátko v babyboxu,“ uzavřel Hess.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám