Hlavní obsah

Zeman si zapálil v nekuřáckém hotelu v Bristolu. Vyčištění pokoje stálo 60 tisíc

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman si zapálil na summitu NATO loni na podzim v Bristolu v nekuřáckém pokoji hotelu Radisson Blu. Za vyčištění zakouřené místnosti si hotel naúčtoval náhradu škody 1600 liber, v přepočtu 60 tisíc korun. V pondělí to napsal týdeník Respekt s odkazem na tři na sobě nezávislé zdroje z diplomacie a organizace summitu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman je vášnivý kuřák

Článek

Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček však Novinkám sdělil, že o tom nic neví. „O této věci mi není vůbec nic známo,“ uvedl. Podobně celou věc komentoval pro týdeník: „Ubytování zajišťovali organizátoři. Kancelář Hradu s hotelem nikdy nekomunikovala.“

Vedení bristolského Radisson Blu týdeníku potvrdilo, že hotel je přísně nekuřácký a výjimku nedostává nikdo. Prezidentovu cigaretu ale nechtělo nijak komentovat, protože si prý hájí své soukromí a politiku důvěry. Týdeník uvedl, že ředitel Christopher Peach odmítl říci, komu hotel sumu fakturoval.

Cestu prezidenta na summit zařizoval podle Respektu úřad českého velvyslance při NATO Jiřího Šedivého. Účet však platilo ministerstvo zahraničí. To však také popírá, že by hradilo něco jiného než ubytování.

Reklama

Výběr článků

Načítám