Hlavní obsah

Fraška, komentovali poslanci schůzi kvůli České poště. Nebyli ani usnášeníschopní

– Praha

Mimořádná schůze dolní komory parlamentu kvůli zakázkám České pošty, kterou svolalo hnutí ANO, nakonec nevedla nikam a jednání bylo přerušeno. Někteří z přítomných poslanců označili čtvrteční jednání Sněmovny za frašku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministři Jiří Dienstbier a Milan Chovanec (oba ČSSD)

Článek

Vládní hnutí ANO navrhovalo zřídit sněmovní komisi k prošetření zakázek České pošty. Podle pravicové opozice se však snaží tímto návrhem jen zamlžit kauzu Agrotecu.

„Na mě to dělá dojem, že se vytváří politický tlak na něco, o čem vlastně nevíme," uvedl poslanec ODS Petr Bendl. František Laudát (TOP 09) řekl, že koalice hraje se Sněmovnou jakýsi matrix.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Rozpaky vyjádřil i vládní poslanec Jiří Koskuba (ČSSD). Od řečnického pultu se omluvil z dalšího jednání s tím, že mu připadá krajně podivné, moc dobře ho nepochopil a neví, k čemu se mají poslanci dobrat a chce být jednou doma ještě před devátou večer.

Miroslava Němcová (ODS) prohlásila, že vládní koalice předvádí trapnost a zoufalství.

O komisi nebyl zájem

„Schůzi jsme svolali s cílem, aby vláda podala informaci o zakázkách v České poště a byla ustavena vyšetřovací komise. To se bohužel nepodařilo,“ komentoval jednání předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek.

Poslanci několikrát navrhli schůzi přerušit, což však bylo zamítnuto. Jednání nakonec bylo přerušeno, protože ve Sněmovně nebyla přihlášena potřebná třetina poslanců a dolní komora tak nebyla usnášeníschopná.

Mimořádnou schůzi svolalo hnutí ANO i kvůli případu společnosti Agrotec. Policie nedávno navrhla obžalovat 14 lidí a sedm firem v kauze manipulace se zakázkami České pošty. Mezi obviněnými firmami podle dřívějších informací médií figuruje právě i Agrotec, který spadá pod Agrofert Andreje Babiše. Podle Agrofertu však nezpůsobil Agrotec žádnou škodu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám