Hlavní obsah

Lékaři diagnostikovali Zemanovi 40procentní ztrátu sluchu

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman na tiskové konferenci k polovině svého funkčního období zmínil i svůj zdravotní stav. Přiznal, že mu lékaři „diagnostikovali 40procentní ztrátu sluchu” a dva dotazy, které korektně neslyšel, si proto musel nechat zopakovat od mluvčího Jiřího Ovčáčka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman s mluvčím Jiřím Ovčáčkem

Článek

„Mně nedávno lékaři diagnostikovali 40procentní ztrátu sluchu, takže první otázku jsem slyšel, druhou mně ještě bude tlumočit Jiří Ovčáček,” uvedl Zeman po jednom z dotazů přítomných novinářů.

Zhoršení sluchu může souviset s cukrovkou, jíž prezident trpí. Vedle ní se potýká rovněž s neuropatií nervů dolních končetin, která se projevuje sníženou citlivostí nervů.

Prezident v neděli při rozhovoru na rozhlasové stanici Frekvence 1 připustil, že kvůli tomu často zakopává a padá ze schodů. Dlouhodobě proto používá hůlku.

„Takže jsem považován za notorického opilce,” glosovala svůj zdravotní stav hlava státu.

Absence zdravého životního stylu, jež bývá Zemanovi často vytýkána, pak souvisí s jeho zálibou v cigaretách, alkoholu a chutném jídle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám