Hlavní obsah

Na Zemana čekali v Pardubicích jeho odpůrci s červenými kartami. První dáma mávala zelenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na prezidenta Miloše Zemana, který v pondělí vyrazil na návštěvu Pardubického kraje, čekaly při jeho příjezdu do Pardubic zhruba tři desítky demonstrantů s červenými kartami.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Prezident Miloš Zeman při návštěvě Pardubického kraje

Článek

Z davu se však ozývaly i výkřiky na prezidentovu podporu a Zeman sám celou věc přešel s konstatováním, že jeho žena „si přinesla zelenou kartu“.

Červená karta se coby symbol nesouhlasu s politikou hlavy státu objevila loni v listopadu při příležitosti 25. výročí událostí roku 1989.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Ivana Zemanová si přinesla zelenou kartu.

Podle organizátora protestu, pardubického politika Jana Němce (TOP09) se prezident vyhýbá setkání s lidmi v Pardubicích a "schovává" se v sokolovnách v menších městech. Počet lidí považuje za odpovídající dopoledni všedního dne.

"Hlavním důvodem (protestu) jsou morální vlastnosti pana prezidenta, které jsou v příkrém rozporu s morálními vlastnostmi prezidentů, kterých si vážím. Jeho primárním cílem je pouze on – to jsme viděli v novoročním projevu a u všech jeho aktivit. Jde o to, aby byl středem zájmu," řekl Němec.

V regionu stráví Zeman tři dny

Ten před časem zorganizoval petici za odstoupení Zemana z funkce, kterou zatím podepsalo téměř 105 000 lidí. V sobotu také založil s dalšími lidmi spolek Podhradí, který bude mapovat a shromažďovat různé aktivity proti Zemanovi.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Prezidenta přivítaly při dnešním příjezdu do Pardubic asi tři desítky pískajících demonstrantů se symbolickými červenými kartami.

Prezident se během svého třídenního pobytu v kraji sejde s vedením několika měst Pardubicka, Chrudimska a Orlickoústecka a prohlédne si tři výrobní firmy. Na programu má i setkání s vojáky 43. výsadkového praporu v Chrudimi a veterány a s občany Přelouče, Hlinska, Chrudimi a Chocně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám