Hlavní obsah

Zeman navrhuje do Ústavního soudu místopředsedu advokátní komory Uhlíře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman navrhl Senátu jmenovat ústavním soudcem místopředsedu České advokátní komory Davida Uhlíře. Horní komora o nominaci rozhodne do dvou měsíců. V úterý o tom informoval mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Foto: David W Cerny, Reuters

Miloš Zeman

Článek

Uhlíř působí v advokacii od roku 1979. Absolvoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, kde v současné době přednáší. Zaměřuje se především na občanské a obchodní právo. V minulosti pracoval také jako tajemník pražského magistrátu. Rovněž je zakládajícím partnerem advokátní kanceláře Uhlíř, Homola a společníci.

V České advokátní komoře je nejen místopředsedou, ale také členem zkušební komise pro občanské, rodinné a pracovní právo. Komoru reprezentuje i v mezinárodních organizacích, například v Union International des Avocats.

Je insolvenčním správcem se zvláštním povolením pro insolvenční řízení finančních institucí a velkých společností a likvidátorem obchodních společností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám