Hlavní obsah

Babí léto nepřestává těšit: V týdnu bude přes 20 a bez deště

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nadcházejícím týdnu nás čekají nadprůměrné teploty a pouze minimum srážek. Ráno se budou objevovat mlhy a nízká oblačnost, která se však bude většinou v průběhu dne rozpouštět, a odpoledne se dočkáme jasné či polojasné oblohy s teplotami přes 20 stupňů Celsia, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V pondělí bude převažovat jasno či polojasno s odpoledními teplotami v rozmezí 14 až 18 stupňů. Na jihozápadě, kde se místy může udržet nízká oblačnost po celý den, budou maxima pouze kolem 10 stupňů.

V úterý bude převládat polojasno, místy se opět objeví nízká inverzní oblačnost, která se však bude v průběhu dne protrhávat, a odpoledne se tak na většině území dočkáme teplot v intervalu 16 až 20 stupňů. Ranní minima se budou pohybovat nejčastěji mezi 11 a sedmi stupni.

Ve středu bude přes naše území přecházet teplá fronta. Zataženou oblohu doplní ojedinělé přeháňky. Odpoledne se bude oblačnost protrhávat na polojasno,” uvedla Honsová s tím, že maximální teploty se dostanou na 18 až 22 stupňů. V místech, kde přetrvá nízká oblačnost, bude odpoledne pouze kolem 14 stupňů. Ráno budou teploty klesat na 12 až osm stupňů.

Ve čtvrtek i v pátek bude polojasno až oblačno, ráno opět s mlhami a nízkou oblačností. Odpoledne se teploty při vyjasnění dostanou na 18 až 22 stupňů. V místech, kde se oblačnost udrží, bude kolem 14 stupňů. Ranní minima zůstanou v intervalu 12 až osmi stupňů.

Výhled na víkend slibuje slunečné počasí s mlhavými rány a teplotami do 22 stupňů. Dorazit by v závěru mělo i ochlazení, nicméně numerické modely zatím nedávají jednoznačnou odpověď, zda fronta přijde nad naše území již v neděli, nebo až později, a meteorologové proto budou předpověď upřesňovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám