Hlavní obsah

Babiš: Neuvažuji o odvolání Prachaře nebo Válkové

Praha

Pod ministrem dopravy Antonínem Prachařem ani pod ministryní spravedlnosti Helenou Válkovou se křeslo netřese. Vicempremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš ve čtvrtek po setkání s ministry financí pěti středoevropských zemí prohlásil, že neuvažuje o tom, že by navrhl odvolání těchto dvou členů vlády.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Andrej Babiš

Článek

Babiš také odmítl, že by dvojici svých ministrů kritizoval, říká prý jen pravdu o jejich působení.

"Řekl jsem, že pan Prachař neměl úplně šťastnou ruku. Řekl jsem, že paní Válková je akademička a odbornice, a není úplná manažerka, takže jsem nikoho nekritizoval. Já říkám pravdu," uvedl Babiš.

V rozhovoru pro Mladou frontu Dnes hovořil Babiš například o tom, že Válková dělala ne vždy šťastné personální změny. U Prachaře zase například zmínil, že se mu nepodařilo najít dobrý management pro Ředitelství silnic a dálnic.

Babiš se také nechal slyšet, že sice neuvažuje o výměně ministerských křesel se sociální demokracií, o které se někdy spekuluje, zároveň ale uvedl, že by o tom přemýšlel, pokud s tím přijde ČSSD. Premiér a předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka to ale zatím odmítá.

Ocenil Jourovou

Šéf druhé nejsilnější sněmovní strany ocenil vystoupení odcházející ministryně pro místní rozvoj Věry Jourové (ANO), která se uchází o post eurokomisařky a ve středu čelila otázkám europoslanců. Podle Babiše obstála dobře a je dobrou kandidátkou.

Ve funkci by Jourovou měla nahradit dosavadní ředitelka odboru evropských fondů úřadu vlády Karla Šlechtová, se kterou se v pátek setká prezident Miloš Zeman.

Reklama

Výběr článků

Načítám