Hlavní obsah

Okamura na jednání o služebním zákonu poslal Černocha, řeší prý stranické kandidátky

– Praha
Novinky, Václav Lang

Předseda Úsvitu Tomio Okamura se v pondělí nedostavil na jednání koalice a opozice o služebním zákonu. Místo sebe poslal poslance Marka Černocha. Jak ale řekl Novinkám, nebylo to proto, že by se zalekl výhrůžných slov ministra pro legislativu Jiřího Dienstbiera, ale proto, že musí dokončit stranické kandidátky pro podzimní volby, které se mají ve středu odevzdávat.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomio Okamura

Článek

Po Okamurově výroku o tom, že někdejší romský tábor v Letech u Písku byl pouze pracovní, sklidil v pondělí ostrou kritiku Dienstbiera. Ministr ho vyzval k odchodu z politiky a řekl, že má problém s Okamurou sedět za jedním stolem.

Přitom právě v pondělí večer se měli oba politici setkat v rámci jednání zástupců všech politických stran o služebním zákonu. Okamura ale nedorazil.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Zítra se odevzdávají kandidátky, máme tady strašné stohy, které musím podepsat, protože jsem statutář,“ hájil se v pondělí večer pro Novinky Okamura a odmítnul, že by nepřišel kvůli Dienstbierovi.

Na večeři prý nebyl

V tu samou dobu se na jeho facebookovém účtu objevila fotografie Okamury s jeho přítelkyní se slovy o tom, že si pár vyrazil v pondělí na večeři. Podle politika jde ale o několik dní starou fotku, kterou jeho asistenti spravující sociální sítě naprogramovali na uveřejnění v pondělí. „Pozor, to je automaticky naprogramovaná, už týden stará fotka, to sushi jsme měli už asi v pátek,“ odmítl Okamura výtku.

Místo něj tedy v pondělí na jednání dorazil Marek Černoch a předseda poslaneckého klubu Úsvit Radim Fiala. Za ČSSD přišel premiér Bohuslav Sobotka a ministr Jiří Dienstbier, za ANO Jaroslav Faltýnek a Věra Jourová, za lidovce Pavel Bělobrádek a Jan Bartošek, za ODS Zbyněk Stanjura a Jana Černochová, za TOP 09 Miroslav Kalousek a poslanec Martin Plíšek a za komunisty Pavel Kováčik a Jan Klán.

Reklama

Výběr článků

Načítám