Hlavní obsah

Hašek má čas vybrat si funkci do konce dubna, rozhodl kraj

Právo, tin
Praha

Krajský výkonný výbor ČSSD Jihomoravského kraje zareagoval na výzvu předsedy strany Bohuslava Sobotky hejtmanům a poslancům zároveň, aby se rozhodli, na které ze dvou židlí budou sedět. Výzva byla adresována především Sobotkovu stranickému protivníkovi Michalu Haškovi, který je zároveň předsedou Asociace krajů. Výbor doporučil Haškovi, aby počkal do konce dubna.

Foto: Petr Horník, Právo

Michal Hašek

Článek

"KVV s ohledem na dlouhodobou vysokou podporu veřejnosti v Jihomoravském kraji, opakované jednoznačné vítězství ČSSD v krajských volbách a opakovaný nejvyšší získaný počet preferenčních hlasů ze všech poslanců ČSSD žádá Michala Haška, aby k vyřešení otázky souběhu funkce hejtmana a poslance využil lhůtu danou doporučením ÚVV ČSSD, tj. do 26. 4. 2014, a poskytnul tak krajské organízaci prostor k přípravě personálního řešení," stojí v usnesení, které v pondělí krajský výbor přijal většinou 32 hlasů z 35.

Krajský výbor také pověřil pracovní skupinu, ve které kromě Haška zasedl šéf jihomoravské ČSSD Zdeněk Dufek, náměstci hejtmana Václav Božek a Zdeněk Pavlík a předseda klubu zastupitelů Roman Hanák, aby připravili prority krajské organizace pro realizaci na úrovni vlády a Sněmovny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám